torsdag 7 mars 2013

Bild 365:68 tema nr 294 stjärna

Solen är ju våran närmaste stjärna. Den är ju också extra aktuell nu som diskussionsämne i fikarum såhär års:-) Jag tog flera bilder med exponering på olika ställen, den ena bilden är väldigt mörk, solen framträder bra. Den andra finns lite mer kontrast och detaljer även runtomkring. Jag tar här med bägge bilderna eftersom jag inte kan bestämma mig riktigt...

Tema "stjärna".

12 kommentarer:

 1. Smart tänkt! solen är ju min mest älskade stjärna ;-) och så kom jag inte på det motivet själv

  SvaraRadera
 2. Strålande stjärna! Jag gillar första bilden först även om den nästan ger en känsla av det är natt.

  SvaraRadera
 3. Nu för stod jag inte riktigt hur du fått de olika??? När jag såg dina gick jag ut för å testa men mina blev väldigt väldigt ljusa! Bägge är snygga förstår om det är svårt att välja!!! Kram ;D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har en fotoapp i mobilen där jag lägger exponeringen t ex på en ljus punkt (solen) och allt annat blir då mörkare, justering. Om jag sätter exponeringspunkten på en mörkare yta, blir bilden lite ljusare istället. Kan göras med kamera genom att ställa in (trycka ner avtryckaren delvis) på motsvarande, sen rikta kameran "rätt" och fota. Oj, undrar om detta gjorde saken bättre eller bara krånglade till? Tack för din kommentar, kram:)

   Radera
  2. Tack för din förklaring förstod helt klart vad du gjorde!!! Kram ;D

   Radera
 4. Båda bilderna är jättefina, men får jag rösta så röstar jag på en översta. Den ser riktigt dramatisk ut. Jättesnygga!

  SvaraRadera
 5. Himmel vad smart tolkat! Och jätte bra bilder, verkligen den där starka vårsolen som ger stora kontraster och många skuggor.

  SvaraRadera
 6. Jag röstar också på första bilden. Väldigt snyggt och smart tänkt.

  SvaraRadera
 7. sjukt fint och härligt med vintersolen, Den bästa solen att fotografera i

  SvaraRadera
 8. Tack snälla för era fina kommentarer:-)

  SvaraRadera
 9. Oerhört vackra bilder, bra tolkat!

  SvaraRadera

Follow by Email